Bezienswaardigheden Westendorf

Bezienswaardigheden in de buurt

Iedereen die op vakantie gaat naar een bepaald land wil graag meer te weten komen over de cultuur of omgeving. Westendorf biedt zeer mooie bezienswaardigheden die je nog niet eerder hebt gezien. Zo kun je een kijkje nemen bij de Salvenkirchl. Een kerk boven op de berg die nog steeds gebruikt wordt!

HEXENWASSER SÖLL

Het Hexenwasser in Söll belooft een betoverende kennismaking met de ongerepte Oostenrijkse natuur hoog in de bergen. Dit betoverende avontuur voert je langs bergpaden, onthult geheime plekjes en opent de deur naar de schatten van de Alpen. Het toegewijde team van het Hexenwasser zal je begeleiden op deze ontdekkingsreis, waarbij ze je meenemen naar verborgen juweeltjes en je laten kennismaken met de rijke diversiteit van de alpiene flora en fauna. Of je nu een fervente natuurliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een magische ervaring in de bergen, het Hexenwasser biedt een unieke gelegenheid om de schoonheid van de Oostenrijkse natuur te omarmen. Kom en laat je betoveren door het Hexenwasser in Söll!

FILZALMSEE

De Filzalmsee, gelegen op een hoogte van 1.300 meter, is een idyllisch bergmeer in de buurt van Westendorf dat een scala aan activiteiten biedt voor zowel jong als oud. Dit betoverende stukje natuur is een waar paradijs, omringd door de majestueuze Oostenrijkse Alpen. In en rond het meer is er voor ieder wat wils, of je nu wilt ontspannen aan de oever, een verfrissende duik wilt nemen, of de omringende natuur wilt verkennen via de schilderachtige wandelpaden. Voor gezinnen is er een speeltuin en een avontuurlijke waterspeelplaats die zorgen voor urenlang plezier. De Filzalmsee is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en avonturiers, en biedt gelegenheid om heerlijk te ontspannen.

SALVENKIRCHE

De Salvenkirche, gelegen in het schilderachtige Westendorf, is veel meer dan alleen een kerkgebouw. Deze historische kerk is een cultureel en architectonisch juweel dat de rijke erfenis van de regio Tirol weerspiegelt. Met zijn indrukwekkende stenen muren en karakteristieke toren domineert de Salvenkirche de horizon van Westendorf en biedt een sfeervol decor voor zowel inwoners als bezoekers. Binnenin vind je prachtige religieuze kunstwerken en een serene sfeer die uitnodigt tot bezinning en rust. De Salvenkirche is niet alleen een belangrijk religieus centrum, maar ook een historische en culturele schat die het verleden en het heden van Westendorf met elkaar verbindt. Een bezoek aan deze kerk is een reis door de tijd en een kans om de geest en geschiedenis van dit betoverende dorp te ervaren.

Handige links