...

Evenementen in Westendorf

Bloemencorso en de Almabtrieb

Een overzicht met alle populaire evenementen in Westendorf. Van culturele activiteiten tot entertainment voor het hele gezin. Naast het wandelen en genieten van de zon, meer dan genoeg gezellige evenementen! Bekijk hieronder onder andere optochten, muziekevenementen en meer in Westendorf.

BLOEMENCORSO

Een soort carnaval maar dan met bloemen, dat is het bloemencorso in Kirchberg. In 1992 werd de allereerste bloemencorso georganiseerd waarbij er een paar auto’s reden versierd met lokale bloemen  Wat de jaren daarop volgde waren tientallen piepschuimen wagens versierd met de mooiste bloemen geïmporteerd uit Nederland! 

Het evenement trekt elk jaar duizenden lokale bewoners en toeristen aan. De wagens die meedoen aan het evenement zijn soms wel versierd met 50.000 bloemen. Er zitten dus maanden voorbereiding in! Het evenement vind elk jaar plaats op de 2e zondag van augustus om 11:00 met Frühshoppen. Om 15:00 komt de fleurige optocht langs en om 20:00 begint het zomerfeest!

ALMABTRIEB

De Almabtrieb is een eeuwenoud evenement wat door heel Tirol en Oostenrijk wordt gevierd. Met de Almabtrieb brengen alle boeren hun vee van boven op de berg terug naar het dal zodat ze de winter kunnen doorbrengen in de warme stal. Als ze dit doen is het vee versierd met mooie dennekransen, slingers en bellen. De Almabtrieb is een evenement dat je niet mag missen!

DIVERSE MUZIEKEVENEMENTEN

In Westendorf en omgeving wordt bijna elke maand wel een muziekevenement georganiseerd. Een muziekevenement in Westendorf heeft bijna nooit een specifiek genre. Het is altijd diverse muziek voor jong en oud. Er zijn zitplaatsen voor diegene die willen genieten van de muziek en er is een groot grasveld voor mensen die willen feesten. 

Hét muziekevenement van Westendorf is de Strawanzen. Een muziekevenement midden in het centrum van Westendorf voor jong en oud! De artiesten die optreden verschillen, van bandjes die hun eerste optreden doen tot zangers die al jaren in het vak zitten. Een echte aanrader!

KITZALPBIKE

Een van de grootste mountainbike evenementen van Oostenrijk wordt elke juni gehouden in Westendorf! Meer dan 2000 fanatieke mountainbikers gaan hier met elkaar de strijd aan om de titel voor beste mountainbiker van het Brixental. De eerste wedstrijd is in Westendorf, vervolgens verplaatst het zich naar Brixen im Thale en ze sluiten af met een grote marathon door het Brixental. De wedstrijden zijn verdeeld over een hele week. Niet alleen voor de fietsers is dit een groot plezier, ook voor de honderden toeschouwers is dit prachtig om te zien. 

Handige links

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.